'Komst van Schreuder hield Dost bij Club Brugge, akkoord met Nederlandse club'

'Komst van Schreuder hield Dost bij Club Brugge, akkoord met Nederlandse club'

15-03-2022 22:30
6

Bas Dost staat momenteel nog altijd op de loonlijst van Club Brugge. Dat had anders kunnen zijn. Tenminste dat beweert Jaap Friso. Volgens de Nederlandse journalist had Dost immers een akkoord met SC Heerenveen.

Vorig seizoen hielp Dost Club Brugge mee aan de titel. Dit seizoen zweeft de Nederlandse spits tussen de basis en de bank. Vanaf september kreeg Dost almaar minder kansen onder Philippe Clement. Omdat de Nederlander beschikt over een aflopend contract in het Jan Breydelstadion viel zijn naam in de winterstop bij een aantal clubs.

Bij Radio Camataru vertelt Friso dat Dost in de winterstop bijna effectief vertrokken was bij Club Brugge. "Er deed een gerucht de ronde, maar ik begrijp nu dat het echt waar is geweest. Heerenveen was in de winterstop erg dicht bij een transfer van Bas Dost", stelt de journalist.

Uiteindelijk ging de deal niet door. Clement vertrok naar AS Monaco en Alfred Schreuder kwam naar Club Brugge. "Er was al een akkoord, maar toen kwam Schreuder", beweert Friso. De trainerswissel hield Dost dus in ons land. Bij Schreuder kreeg Dost in het begin terug wat meer speeltijd, maar de voorbije maand stelde zijn landgenoot Dost nog amper op.

In de laatste vijf competitiematchen van Club Brugge speelde Dost amper 27 minuten. Hij viel in tegen Seraing met een doelpunt. Tegen Charleroi, Eupen, Antwerp en Oostende kwam Dost niet in actie.