Van der Sar reageert op Promes-kwestie: Voor de rest weinig aan toe te voegen

Van der Sar reageert op Promes-kwestie: "Voor de rest weinig aan toe te voegen"

15-03-2022 20:30
0

Edwin van der Sar heeft zich voor de belangrijke Champions League-return tegen Benfica uitgelaten over de komst van Klaas-Jan Huntelaar naar Ajax én over de situatie rondom Quincy Promes. De Ajax-directeur wil niet te diep op de verhalen rondom Promes ingaan.

Vorige week maakte Ajax bekend dat Huntelaar aan de slag gaat bij de club. Hij gaat zich bemoeien met het technisch beleid van de club. "Door het vertrek van Marc (Overmars, red.) is er toch een gat gevallen in het technische gedeelte", begint Van der Sar voor de camera van Ziggo Sport. "We hebben Gerry Hamstra die afgelopen anderhalf jaar al bij ons werkzaam is. Hij gaat wat extra werkzaamheden op zich nemen."

Huntelaar moet zichzelf de komende tijd gaan bewijzen bij Ajax, stelt Van der Sar. "Klaas-Jan is erbij gekomen om te ondersteunen en met name om te zorgen dat er opvolging komt door oud-spelers een kans te geven binnen Ajax. Het is belangrijk dat we de volgende lichting Ajax-dna in de club krijgen. Hij moet zich eerst bewijzen, dat moet je als speler ook. Hij heeft er onwijs veel zin in en hij denkt dat hij er veel kijk op heeft. Kijken hoe hij zich gaat ontwikkelen."

Onderzoek
Op dit moment loopt er nog een onderzoek naar perikelen onder Overmars. "We zitten inmiddels in rustiger vaarwater. Het onderzoeksbureau gaat kijken naar de collega's die te maken hebben gehad met die berichten. Daar hopen we over een aantal weken een eindrapport van te hebben", vervolgt Van der Sar, die ook ingaat op de situatie van Promes. "De situatie van Quincy is verschrikkelijk. Daar heb ik voor de rest weinig aan toe te voegen. Het ligt nu bij justitie, ik wacht op wat daar vandaan komt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie