Treffer in Lotto Park krijgt mooi vervolg: 'Nigeriaans bondscoach denkt aan Yusuf'

Treffer in Lotto Park krijgt mooi vervolg: 'Nigeriaans bondscoach denkt aan Yusuf'

15-03-2022 19:11 Laatste update: 19:23

Ondanks de treffer van Alhassan Yusuf slaagde Royal Antwerp FC er niet in om (een) punt(en) mee te pakken bij RSC Anderlecht: 2-1. Toch kan de Nigeriaanse middenvelder de nieuwe week met een glimlach aanvatten. Bondscoach-ad-interim Augustine Eguavoen denkt namelijk aan hem om zijn selectie te versterken.

De statistieken van Yusuf hebben indruk gemaakt op Eguavoen, weet Own Goal NigeriaZo kwam de zomeraanwinst al 30 keer in actie over alle competities heen. Ook al is de Antwerp-man nog 'vrij onbekend' in zijn thuisland, staat er te lezen, toch heeft Eguavoen hem wel al nadrukkelijk gescout. De Nigeriaanse veldheer is naar verluidt op zoek naar een echte box-to-box-speler om meer fysiek vermogen aan zijn middenveld toe te voegen. Yusuf past perfect binnen dat plaatje.

Gevraagd naar een mogelijke invulling voor die positie, verwees Eguavoen als volgt naar Yusuf. "Er zit ook een speler in Antwerp", klinkt het. Hij geeft zelf toe dat hij Yusuf voorlopig enkel maar van de televisie kent, maar daar wil hij zo snel mogelijk verandering in brengen. "Ik zal naar Antwerpen afreizen wanneer de tijd er rijp voor is. Ik zal met hem afspreken en praten over de kwaliteit die ik verwacht van het profiel dat ik zoek", aldus Eguavoen.

De bondscoach is overigens geen onbekende in ons land. Integendeel, Eguavoen trapte zijn actieve Europese voetballoopbaan af bij ... KAA Gent. Voor De Buffalo's kwam hij 77 keer in actie. Nadien zou de verdediger ook nog een honderdtal wedstrijden afwerken voor KV Kortrijk. "Zoals jullie weten is België mijn tweede thuis", besluit Eguavoen dan ook.