15-03-2022 09:00 Laatste update: 15:00
3

Afgelopen weekend en maandag speelden heel wat Belgen in buitenlandse competities. VoetbalPrimeur.be voorziet u van een overzicht van de topprestaties.

Cyriel Dessers - Feyenoord
Dessers scoorde afgelopen weekend voor de derde wedstrijd op rij voor Feyenoord. Dit keer maakte hij de winning goal op het veld van Zwolle (1-2) zijn de 73ste minuut met een fraai schot. Voor Dessers was het pas zijn tweede basisplaats dit seizoen. De spits met dubbele nationaliteit scoorde nu zes keer in 18 invalbeurten. Hij scoort gemiddeld in de 89ste minuut.

Dessers liet ook afgelopen donderdag van zich spreken in de Conference League bij Partizan. Daar was hij al goed voor een goal en assist.

Thorgan Hazard - Borussia Dortmund
Hazard speelde slechts een uur mee tegen Arminia Bielefeld, maar had wel een voet in de enige treffer van de wedstrijd. Hij gaf de assist voor de 1-0 van Marius Wolf. Overigens leverde hij een puike prestatie af met een passenaccuraatheid van 88 procent, een knap percentage voor een aanvallende speler. Dortmund nadert nu tot op zeven punten van leider Bayern.

Wout Faes - Stade de Reims
Een sterke Faes hielp mee aan de 0-1-overwinning van Reims bij Angers, een belangrijk duel in de rechterhelft van de tabel. Na doelman Rajkovic kreeg Faes de hoogste punten van de gekende statistiekplatformen. De verdediger won al zijn duels en deed zeven cruciale ingrepen.