Gent gaat geen keuzes maken: We willen Conference League niet zomaar laten varen

Gent gaat geen keuzes maken: "We willen Conference League niet zomaar laten varen"

14-03-2022 23:26
5

KAA Gent is zonder twijfel de ploeg van het moment in de Jupiler Pro League. Dankzij een knappe achttien op achttien is het opgerukt tot op een puntje van een plek in de Champions Play-Off. Met nog drie speeldagen voor de boeg, waaronder deze zondag een cruciale tegen RSC Anderlecht, is het nu echt het uur van de waarheid. Toch blijft het Europese verhaal ook belangrijk voor Michel Louwagie.

Hier en daar werd al geopperd dat Gent beter zou opteren om de Conference League op een lager pitje te zetten en vol op de clash tegen Anderlecht te mikken. Dat ziet manager Michel Louwagie niet zo. "We willen de Conference League niet zomaar laten varen. Ik voel het: de spelers willen donderdag absoluut winnen", stelt hij in gesprek bij Het Laatste Nieuws.

Louwagie beseft dat zo'n Europese campagne in de lente een tweesnijdend zwaard is. "Het is een zegen dat je zo ver geraakt. Daar mag je fier op zijn", bekijkt hij het glas eerst halfvol. "Midden maart meedraaien in drie competities. Bij mijn weten heeft enkel Club Brugge dat al eens gerealiseerd in 2015.Langs de andere kant is het lastig. Het zorgt fysiek voor een zware belasting nu", aldus Louwagie, die bovendien opmerkt dat er begin april nog een bekerfinale op het programma staat.

Daarom probeert iedereen binnen Gent voornamelijk te genieten van deze hoogdagen. De achttien op achttien maakt Louwagie alvast bijzonder trots. "Dat gebeurt niet veel, maar onze laatste 6 bochten moeten we voorzichtig nemen. Anderlecht is op dit moment een zéér te duchten tegenstander", kijkt hij toch al vooruit naar zondag. Maar tussendoor zullen De Buffalo's dus eerst nog alles geven tegen PAOK.