Waasland-Beveren geeft dubbele voorsprong weg, Moeskroen wint van Lierse

14-03-2022 09:45
2

Zondag was er in Deinze spectakel te beleven in het duel tussen MSK Deinze en Waasland-Beveren. Het werd 3-3. Lierse en Moeskroen sloten speeldag 24 in 1B af met een 0-1 overwinning voor les Hurlus.

Nadat RWDM had gelijkgespeeld tegen Lommel, kon Waasland-Beveren een goede zaak doen in de strijd om de tweede plaats. Na tien minuten stonden de Waaslanders al met 0-2 voor en zag het er dus erg goed uit. Nog voor rust zorgde een own goal van Vukotic voor de aansluitingstreffer van Deinze en na rust gaf Waasland-Beveren haar voorsprong zelfs uit handen. In minuut 72 en 76 werd de Waaslandse doelman Nordin Jackers twee keer gepasseerd. Vijf minuten voor tijd maakte Ribeiro Costa zijn tweede van de avond voor Waasland-Beveren en daar bleef het bij: 3-3. Het verschil tussen Waasland-Beveren en RWDM blijft vijf punten.

In een duel zonder echt veel inzet tussen de nummer vijf en zes, Moeskroen en Lierse, trok Moeskroen aan het langste eind. Een doelpunt vlak voor rust van Joachim Carcela-Gonzalez zorgde voor een 0-1 overwinning. Moeskroen heeft zich zo verzekerd van het behoud in 1B. Lierse nog niet, maar het staat er wel goed voor. Het telt negen punten voorsprong op de laatste (Virton) met nog vier wedstrijden te gaan.