Lyon blijft maar haperen in de Ligue 1, Inter ontsnapt in extra tijd in Serie A

13-03-2022 23:32
1

Olympique Lyonnais krijgt haar prestaties maar niet op de rails. De Zuid-Fransen verloren zondag met 2-4 van Stade Rennais. In Italië liet Internazionale dan weer een nieuwe steek vallen met het oog op de Scudetto-strijd.

Olympique Lyon – Stade Rennais 2-4
 Na 49 minuten keek OL al tegen een 0-4 achterstand aan door goals van Benjamin Bourigeaud, Baptiste Santamaria, Lovro Majer en Martin Terrier, waarna de eer nog wel gered werd. Hamary Traoré maakte een eigen doelpunt en Moussa Dembélé maakte er vanaf de stip 2-4 van. Jérémy Doku viel in minuut 65 in, toen alle Rennes-treffers al achter de kiezen lagen dus.

Meer dan dat werd het echter niet en dus staat Lyon na 28 wedstrijden op een zeer teleurstellende tiende plaats in de Ligue 1. De achterstand op plek vijf, die nog recht geeft op deelname aan Europees voetbal, bedraagt ondertussen al zes punten.

Torino-Internazionale 1-1
Regerend Serie A-kampioen Internazionale leek nog niet zo lang geleden comfortabel op titelprolongatie af te stevenen, maar is het nu helemaal kwijt. Sinds de jaarwisseling werden er maar drie competitieduels gewonnen en zondagavond leek het ook tegen middenmoter Torino helemaal mis te gaan. Alexis Sánchez wist pas in de extra tijd de vroege 1-0 van Gleison Bremer ongedaan te maken. Inter staat op één punt van nummer twee Napoli en op vier punten van rivaal AC Milan, al heeft het nog wel één wedstrijd tegoed.

Arsenal - Leicester City 2-0
De opmars van The Gunners is niet te stuiten, want Arsenal won zondag voor de vijfde keer op rij in de Premier League en gaat serieus meedoen om de bovenste plaatsen. Thomas Partey en Alexandre Lacazette scoorden en dat bracht de Londense formatie naar plek vier. Het kan echter nog mooier worden. Arsenal heeft nog twee wedstrijden tegoed ten opzichte van Chelsea en kan eventueel ook nog de derde stek gaan aanvallen. Zowel Albert Sambi Lokonga als Youri Tielemans bleven 90 minuten aan de bank gekluisterd.

Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 1-0
De titelstrijd in de Bundesliga is nog altijd niet gestreden en dat is te danken aan een krappe zege van Borussia Dortmund op Arminia Bielefeld. BVB dankte Marius Wolf voor de enige treffer van de wedstrijd. De assist kwam van Thorgan Hazard, die samen met Axel Witsel aan de aftrap verscheen. Door de zege is het verschil met koploper Bayern München teruggebracht naar zeven punten. Daarnaast heeft Dortmund nog een wedstrijd tegoed, waarin het tot vier punten kan komen. In speelronde 31 spelen de twee topclubs tegen elkaar.