Seraing duwt Beerschot definitief naar 1B, bodem zakt steeds dieper voor Standard

Seraing duwt Beerschot definitief naar 1B, bodem zakt steeds dieper voor Standard

13-03-2022 22:56
16

Het doek is gevallen over K. Beerschot V.A.. Nadat het zelf onderuit ging tegen KAA Gent (0-2), heeft RFC Seraing De Ratten een fataal duwtje over de rand gegeven. De promovendus haalde het zowaar verdiend op het veld van Standard Luik, dat nog maar eens haar bodem verlaagde.

De Luikse derby opende zoals dat hoort in een burenstrijd: met veel inzet, duels en tempo. In het openingskwartier golfde het spel voortdurend op en neer, al ontbrak het in de zone van de waarheid net te vaak aan nauwkeurigheid om een beslissende pass uit te delen. Gek genoeg trok Seraing gaandeweg de controle het meest naar zich toe op Sclessin. Klasbakken Youssef Maziz en Georges Mikautadze brachten de Standard-defensie geregeld in verlegenheid, zonder concrete doelkansen af te dwingen. Daar kon de thuisploeg enkel een te centraal schot van Mathieu Cafaro tegenover plaatsen.

Door de ondergrens
Wie hoopte dat De Rouches met nog wat meer vuur uit de kleedkamers zouden komen, kwam bedrogen uit. Een eenvoudige vrije trap van Cafaro bleek slechts een voetnoot. Na zo'n tien minuten in de tweede helft was het vervolgens raak ... voor Seraing. Antoine Bernier sloop weg uit de rug van de zeventienjarige debutant Lucas Noubi, die nochtans een degelijke indruk naliet, speelde Laurent Henkinet uit en schoof de bal in het lege doel: 0-1.

Het publiek op Sclessin stoorde zich mateloos en liet dat ongenoegen ook uitvoerig blijken. Zo draaide de harde kern zich om naar het veld en zongen ze spreekkoren met de nodige zelfspot. Tot veel inspiratie op de grasmat leidde dat niet. Selim Amallah pakte uit met een goeie schuiver van ver, maar uitgespeelde kansen kreeg Standard nauwelijks bij elkaar gevoetbald. Technisch bleef Seraing gewoonweg heer en meester, tot ongeloof van de thuissupporters.

Game over voor Beerschot
Zelfs een slotoffensief zat er niet in, waardoor de Standard-spelers met de staart tussen de benen moesten afdruipen. De trotse Luikenaars blijven op een treurige dertiende plek pleisteren, met 33 schamele punten. De belangrijkste vaststelling volgt echter uit de gouden driepunter van Seraing. Daardoor is Beerschot mathematisch veroordeeld tot degradatie.

Het zag er uiteraard al weken slecht uit voor De Ratten, maar nu de kloof tien punten bedraagt, valt dat definitief niet meer dicht te fietsen in de laatste drie speeldagen. Seraing is dus minstens verzekerd van een rechtstreeks duel met het nummer twee uit Eerste Klasse B, maar misschien weten Les Métallos zich zelfs nog in de reguliere competitie te redden. Dan moeten ze wel nog vijf punten goedmaken op KAS Eupen.