Antwerp likt haar wonden in Anderlecht: Te weinig creativiteit om 2-2 te maken

Antwerp likt haar wonden in Anderlecht: "Te weinig creativiteit om 2-2 te maken"

13-03-2022 22:14
5

Royal Antwerp FC heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om de Champions Play-Off. Op het veld van RSC Anderlecht, een rechtstreekse concurrent, ging het met 2-1 onderuit. Bij Jelle Bataille kwam die nederlaag hard aan.

Bataille startte op de bank bij Antwerp, maar mocht bij de rust een zwakke Sam Vines komen vervangen. Na afloop kreeg hij de kans om de wedstrijd te analyseren. "Ik denk dat we goed beginnen, maar daarna wegzakken", vertelt Bataille bij Het Nieuwsblad. De tegentreffer die The Great Old voor de rust slikte, omschrijft hij als "dom".

In het tweede bedrijf moest Antwerp opnieuw achtervolgen na een strafschopovertreding van Jean Butez, al plaatst Bataille een kleine kanttekening of zijn doelman Christian Kouamé wel degelijk raakte. Hoe dan ook kwam de oudste club van ons land erdoor op achterstand. "De penalty was alleszins te makkelijk weggegeven: een pass, de keeper voorbij en strafschop."

"Daarna was er te weinig creativiteit om de 2-2 te maken", gaat Bataille verder. "De kleine foutjes worden afgestraft, zeker tegen Anderlecht. We hebben genoeg creativiteit, maar het komt er momenteel gewoon niet uit", blijft hij het vertrouwen behouden in zijn ploeggenoten. Volgende zaterdag zal er in ieder geval druk op de ketel staan op de Bosuil. Dan ontvangt Antwerp SV Zulte Waregem.