KAA Gent laat geen steek vallen, Beerschot naar de uitgang

KAA Gent laat geen steek vallen, Beerschot naar de uitgang

13-03-2022 20:15 Laatste update: 20:39
14

KAA Gent heeft ook de scalp van hekkensluiter Beerschot genomen. Een doelpunt van Julien De Sart zette de Buffalo's op weg naar een logische zege: 0-2. 

De eerste helft had weinig om het lijf. Het eerste kansje was voor Lemajic, die te slap op Biebauw kopte. Aan de andere kant was er dreiging van Shankland, maar die besloot naast. Ook Sebaoui kon zijn kans wagen en miste de winkelhaak met een fraai schot.

Net na het halfuur kreeg Lemajic dé kans op 0-1, maar miste alleen voor Biebauw. Gelukkig voor KAA Gent bleek het uitstel van executie. De Sart trof wél raak op een ideale voorzet van Castro-Montes. 

Lemajic haalt zijn gram
Ook in de tweede helft kwam KAA Gent nauwelijks in de problemen. Meer nog: vlak na het uur viel ook de 0-2 van Lemajic. Hjulsager schilderde een voorzet op zijn hoofd en de Serviër liet Biebauw kansloos. De match was meteen gespeeld.

Beerschot maakte een geslagen indruk en kwam niet verder dan een schot van Suzuki. KAA Gent kon de 18 op 18 op die manier makkelijk binnenhalen.

Einde voor Beerschot?
Beerschot is mathematisch zeker van degradatie als Seraing zondagavond zou winnen op Standard. KAA Gent blijft ondertussen meestrijden voor Play-Off 1 en komt zelfs op één puntje van Antwerp.