Bezem gaat door PSG: 'Mensen hebben geen idee hoe groot de ramp is'

Bezem gaat door PSG: 'Mensen hebben geen idee hoe groot de ramp is'

13-03-2022 10:15
1

Paris Saint-Germain krijgt komende zomer te maken met een leegloop. Waar sterspeler Kylian Mbappé zelf zijn aflopende contract niet wil verlengen, worden trainer Mauricio Pochettino, technisch directeur Leonardo en voorzitter Nasser Al-Khelaïfi zo goed als zeker op straat gezet.

Dat stelt de Franse onderzoeksjournalist Romain Molina, die ook al aangaf dat de Qatarese geldschieters van Neymar af willen. De pijnlijke uitschakeling tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League laat zijn sporen na in Parijs.

"Met al het geld dat erin is gestopt, beleeft de club nu zijn slechtste moment. Er zijn heel veel interne gevechten en juridische problemen", vertelt Molina, die onder meer werkzaam is voor The Guardian, de BBC en The New York Times, in Carrusel Deportivo van Cadena SER. "Van wat ik weet, zeggen de beleidsbepalers in Qatar dat het genoeg is en ze willen veel zaken veranderen."

Die veranderingen kosten Pochettino, Leonardo en Al-Khelaïfi hoogstwaarschijnlijk de kop, terwijl Mbappé zelf voor een transfervrij vertrek kiest. De PSG-geldschieters zijn ook Neymar zat, maar de Braziliaan is voor veel clubs te duur en lijkt te blijven. De toekomst van Lionel Messi is nog onduidelijk. "Het is een leugen dat hij gelukkig is in Parijs", stelt de journalist.

Volgens Molina zit vooral Al-Khelaïfi in een lastig parket. Hij zou gelogen hebben in een corruptiezaak. "Ik weet niet hoe hij voorzitter van PSG kan blijven. Ze beschuldigen hem van het vervaardigen van valse documenten. Mensen hebben geen idee hoe groot de ramp is rond PSG en de voorzitter. Het is een circus."