Manchester United dankzij hattrickheld Ronaldo (37) langs Tottenham Hotspur

Manchester United dankzij hattrickheld Ronaldo (37) langs Tottenham Hotspur

12-03-2022 20:30

Manchester United heeft zich knap hersteld van de harde nederlaag tegen Manchester City van vorige week. Daar had het wel Cristiano Ronaldo voor nodig: de Portugees was tegen Tottenham Hotspur verantwoordelijk voor de totale productie.

Manchester United had wat goed te maken na de 0-0 tegen Watford en de 4-1 tegen Manchester City. De ploeg van interim-manager Ralf Rangnick draait allesbehalve uitstekend en daarnaast was er ook de nodige onrust rond Ronaldo, die volgens meerdere media ontevreden is en weg wil. Rangnick moest het ook nog eens doen zonder basisspeler Marcus Rashford, Nemanja Manit, Raphaël Varane, Bruno Fernandes en Diogo Dalot.

Ronaldo sloeg na twaalf minuten spelen voor de eerste keer toe. Met een fantastische uithaal vanaf 25 meter liet hij Tottenham-doelman Hugo Lloris kansloos. Niet veel later wist Harry Kane uit een door Alex Telles weggegeven strafschop gelijk te maken. Manchester United kon dankzij Ronaldo toch nog rusten met een voorsprong. Er werd even gedacht aan buitenspel, maar Jadon Sancho mocht door en gaf de bal op Ronaldo, voor wie het afronden een koud kunstje was.

In de slotfase kwam Manchester United ongelukkig op 2-2. Een voorzet van Sergui Reguilon werd door Harry Maguire knullig achter zijn doelman David De Gea gewerkt. Dankzij Ronaldo kon Manchester United voor de derde keer juichen: de Portugees (37) ontsnapte aan de Tottenham-defensie en kopte raak in de kruising.

Manchester United staat door de overwinning op de vierde plaats in de Premier League.