Bayern knoeit vier dagen na Europese zevenklapper weer in de Bundesliga

12-03-2022 17:25
1

Bayern München maakte midweeks indruk met een 7-1 (!) zege op Champions League-opponent Red Bull Salzburg, maar blijft in de Bundesliga stroef draaien. In de uitwedstrijd tegen Hoffenheim van zaterdag werd voor de derde keer in vijf competitiewedstrijden puntenverlies geleden.

Hoffenheim-Bayern München 1-1
De thuisploeg stond als nummer vier van de Bundesliga aan de aftrap en streed om een Champions League-ticket. Na een half uur spelen nam Hoffenheim de leiding via een knappe intikker van Cristoph Baumgartner: 1-0. Terwijl de blessuretijd van de eerste helft eigenlijk al verstreken was, kwam Bayern echter op gelijke hoogte: Robert Lewandowski kopte na een hoekschop van Leroy Sané alweer zijn 29ste competitietreffer van het seizoen binnen.

In de tweede helft joegen beide clubs op de overwinning. Serge Gnabry trof de paal en aan de overkant pakte Manuel Neuer uit met een knappe save, op een inzet van Andrej Kramaric. Het bleef bij 1-1 en koploper Bayern komt op zestig punten uit 26 wedstrijden. Achtervolger Borussia Dortmund staat op tien punten, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed. De eerste daarvan is zondag, als de nummer twee een thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld ontvangt.