Mechele blijft zitten met zuur gevoel over Clement: Dat vond ik niet proper

Mechele blijft zitten met zuur gevoel over Clement: "Dat vond ik niet proper"

12-03-2022 14:44

Op zijn 29e mag Brandon Mechele zich nog steeds een vaste waarde noemen bij Club Brugge. In het seizoensbegin had de mandekker het echter (niet voor het eerst) lastig om zich te bewijzen. Uiteindelijk bezweek Philippe Clement toch weer voor zijn charmes, maar tussen beide heren lijkt er iets gebroken.

Clement is inmiddels aan de slag bij AS Monaco, maar in gesprek met Het Laatste Nieuws kwam de ex-trainer nog eens ter sprake. Ondanks de geweldige tijden die beiden samen beleefd hebben, kijkt Mechele met een ietwat bittere nasmaak terug op de laatste maanden van hun samenwerking. "Zo heb ik dit seizoen PSG en Leipzig gemist. Je werkt een heel jaar voor die matchen, en dan worden ze van je afgenomen", vertelt hij.

De schuldige? Clement. "De manier waarop vond ik niet proper, al ben ik er nu anders mee omgegaan dan in het verleden", deelt Mechele zijn emoties. "De samenwerking met Clement was goed. Alleen jammer hoe het dit seizoen is afgelopen. Laat het ons daarbij houden", besluit hij. In het najaar van 2021 zat Mechele zes keer op de bank in de Jupiler Pro League. Dat is hem sinds zijn terugkeer van Sint-Truiden nog nooit zo vaak overkomen.

Met Clement als trainer kroonde Mechele zich twee keer tot Belgisch landskampioen, in 2020 en 2021. Voordien had de verdediger ook al twee titels veroverd. Sinds dit kalenderjaar probeert Clement ook internationaal carrière te maken, bij AS Monaco. Dat avontuur verloopt voorlopig met vallen en opstaan.