OFFICIEEL: 'Halve Belg' Wanderson beleeft droom met vrije stap naar Internacional

OFFICIEEL: 'Halve Belg' Wanderson beleeft droom met vrije stap naar Internacional

12-03-2022 14:29

Maciel Sousa Campos Wanderson, kortweg Wanderson, heeft een droom waargemaakt. De Brazilobelg, die in ons land zijn eerste stapjes zette in het profvoetbal, gaat aan de slag bij SC Internacional, een grootmacht uit zijn vaderland.

De drievoudige Braziliaanse landskampioen, tevens tweevoudig winnaar van de Copa Libertadores, heeft de komst van Wanderson officieel aangekondigd via haar eigen kanalen. De aanvaller stapt transfervrij over van FC Kuban Krasnodar. Dat kan momenteel, omdat de FIFA alle spelers uit de Russische en Oekraïense competitie transfervrij verklaard heeft vanwege de oorlog in die regio.

Voor Wanderson is het alvast een kinderdroom die uitkomt. "Ik ben erg gelukkig om hier te zijn en deel uit te maken van deze club, die een grootse historie kent", reageerde de nieuwkomer voor het eerst. In ons land mocht Wanderson zijn debuut vieren bij Beerschot, in het seizoen 2012-2013. Nadien was hij twee seizoenen lang een vaste waarde bij wijlen Lierse SK. Via het Spaanse Getafe en RB Salzburg uit Oostenrijk kwam de nu 27-jarige technicus medio 2017 aan bij Krasnodar. Daar zou hij dus bijna vijf seizoenen aan de bak blijven.