Seck (Antwerp) over Senegal: Mané gaf me zelf medicijnen voor een voetschimmel

Seck (Antwerp) over Senegal: "Mané gaf me zelf medicijnen voor een voetschimmel"

12-03-2022 12:15
1

Abdoulaye Seck begon ooit zijn carrière in Noorwegen. Daar noemden ze hem ‘De Muur’. Die bijnaam is ondertussen al veranderd, momenteel wordt hij in Antwerpen ‘King Kong’ genoemd. De dag voor de confrontatie met Anderlecht heeft DH Seck geïnterviewd. 

In januari, maakte King Kong deel uit van het team dat de AFCON won. "Soms geloof ik nog steeds niet dat we die prestatie hebben geleverd.” Senegal wachtte al 65 jaar op de titel. Het hele land vierde van zondag tot woensdag. Een onwaarschijnlijk volksfeest. “Het was een gekkenhuis op het platteland. Ik heb mijn medaille nog steeds bij me. Als mensen niet geloven dat ik de Afrikaanse kampioen ben, heb ik dit als bewijs."

Een avontuur
Helaas, door een blessure aan het begin van het toernooi, heeft Seck geen enkele minuut gespeeld. "Maar het was nog steeds een eer om in de ploeg te zitten. Hoeveel Senegalezen zouden niet in mijn plaats willen zijn? Ik weet waar ik vandaan kom. Ik ging van school toen ik veertien was. Daarna combineerde ik voetbal met een baan als auto-elektricien gedurende twee jaar. Mijn vader wilde niet dat ik alles in voetbal zou stoppen. Ik ging pas naar Europa toen ik 22 was." 

Voetschimmel
Senegal's grote ster is natuurlijk Sadio Mané, die 55 voor Seck geboren werd. Seck durfde niet toe te kijken hoe zijn landgenoot in de finale de beslissende strafschop tegen Egypte trapte. "Weet je dat ik nog eens tegen hem speelde toen ik vijftien was? Ik heb hem daar onlangs aan herinnerd. Hij was toen al erg snel. Ook al is hij een ster geworden, hij is een heel aardige vent. De laatste tijd heb ik last van voetschimmel, een soort infectie tussen de tenen. Het doet pijn als je voetbalschoenen aantrekt. Sadio had een medicijn om het te behandelen en hij leende het aan mij. We zijn een stelletje vrienden.”