Raskin is slechts 21 jaar maar heeft zich opgeworpen als dé baas van Standard

"Raskin is slechts 21 jaar maar heeft zich opgeworpen als dé baas van Standard"

12-03-2022 11:15
3

Standard  kent een erg moeilijk seizoen, een seizoen met toch weinig lichtpuntjes. Eén speler is er echter in geslaagd om toch voor een lichtpunt te zorgen: Nicolas Raskin. De 21-jarige Luikse middenvelder heeft zich de voorbije weken opgeworpen als Mr Standard, zo lezen we in La Dernière Heure.

Dat zal deze zondag nog meer het geval zijn bij afwezigheid van Arnaud Bodart en Noë Dussenne. Maar ook al zal Raskin de armband waarschijnlijk niet dragen, hij blijft de sleutelfiguur van de Luikse ploeg.

Nicolas Raskin's prestaties op het veld zijn wat hem hebben doen opvallen. Niet noodzakelijk door zijn aanvallende statistieken, maar eerder door zijn houding. "Hij is niet altijd goed geweest, maar hij is een van de enige Standard-spelers die dit seizoen gespaard kan blijven, vanwege zijn gemoedstoestand en zijn betrokkenheid", legt adviseur van DH Alex Teklak uit. "Hij is erin geslaagd om op koers te blijven in het midden van een storm," voegde Thibaut Lallemand, fysieke trainer en vriend van de middenvelder, eraan toe.

Hoewel hij pas 21 is, heeft Raskin zich de laatste maanden opgeworpen als de baas van Standard. "Het is een deel van zijn ontwikkeling," zegt Thibaut Lallemand. "Nico kwam een beetje op het puntje van zijn tenen in het team, maar beetje bij beetje drukte hij zijn stempel en bevond hij zich tussen twee generaties: die van Mickey Balikwisha en Hugo Siquet, die vertrokken zijn, en die van Calut, Ngoy, enz. Voor de laatste is hij geen jongere meer. Daarom nam hij heel natuurlijk de verantwoordelijkheid in de kleedkamer.”