Onuachu heeft boodschap voor scheidsrechters: Het moet fair blijven

Onuachu heeft boodschap voor scheidsrechters: "Het moet fair blijven"

11-03-2022 21:15
8

Paul Onuachu blijft ondanks een minder seizoen van KRC Genk wel imponeren. Hij lijkt aan zijnn laatste maanden in België bezig en in zijn periode in ons land is hem ook iets opgevallen. Meer bepaald over de scheidsrechters.

De Nigeriaanse spits vindt namelijk dat verdedigers te stevig mogen zijn op hem. "Ik hoop wel op iets meer begrip van de scheidsrechters", vertelt Onuachu bij Het Belang van Limburg. "Ik vind het fijn dat ze stevige duels toelaten, maar die duels moeten dan wel fair gebeuren", klinkt het.

"Verdedigers proberen me met alle mogelijke middelen af te stoppen en het lijkt alsof ze daarbij ongestraft mogen duwen, trekken en sleuren. 'Klaag niet, je bent groter en sterker dan hen', zeggen scheidsrechters me zelfs tijdens de match. Alsof dat iemand het recht geeft om overtredingen tegen je te maken", aldus Onuachu.

Ondanks de stevige tackles wist Onuachu wel opnieuw flink wat doelpunten te scoren in de Belgische competitie. Dit seizoen was hij goed voor zestien doelpunten in 26 partijen.