Sowah (Club Brugge) vertrok niet naar Feyenoord: 'Dachten dat ik gek was'

Sowah (Club Brugge) vertrok niet naar Feyenoord: 'Dachten dat ik gek was'

11-03-2022 19:30

AZ huurt Kamal Sowah sinds de winter van Club Brugge, maar de Ghanese aanvaller had jaren geleden al in de Eredivisie kunnen spelen. Feyenoord wilde hem oppikken uit de gerenommeerde Right to Dream Academy.

Sowah werd door zijn vrienden aangespoord om in zijn tienerjaren naar Rotterdam te verhuizen, maar hij besloot zijn eigen pad te bewandelen, tekende bij Leicester City en voetbalt na periodes bij OH Leuven en Club Brugge, dat vorig jaar negen miljoen euro voor hem betaalde, nu bij AZ.

"Mijn vrienden verklaarden me voor gek dat ik niet naar Feyenoord ging. Die club heeft een grote naam in Ghana", vertelt Sowah in een interview met Voetbal International. "Ze bleven het zeggen tegen me: Wat doe je hier nog in Ghana, ga toch naar Feyenoord toe."

De Right to Dream Academy duwde Sowah juist richting Manchester City, waarmee de Ghanezen een samenwerkingsverband hebben. "Ik wilde mijn eigen weg uitstippelen", benadrukt de aanvaller. "Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, maar dat wil niet zeggen dat ik geen eigen keuzes maak."