Xavi ziet door Barça verhuurde doelman uitblinken in Camp Nou: 'Fenomenaal'

Xavi ziet door Barça verhuurde doelman uitblinken in Camp Nou: 'Fenomenaal'

11-03-2022 10:01

Uitgerekend Inaki Peña zat FC Barcelona donderdag dwars in het Europa League-duel met Galatasaray. De 23-jarige doelman is door de Catalanen verhuurd aan de Turken en maakte een ijzersterke indruk tijdens het doelpuntloze gelijkspel in Camp Nou: 0-0.

Peña pareerde onder meer twee kansen van Memphis Depay, terwijl ook Frenkie de Jong de bal niet langs de jonge Spanjaard kreeg. "Hij was fenomenaal", prijst Barça-coach Xavi, die de sluitpost komende zomer weer terug verwacht. "Het was het idee om hem te verhuren en weer terug te laten keren. Dat is niet veranderd. Hij was zo moedig om te vertrekken en ik ben blij voor hem."

Volgens transferexpert Fabrizio Romano moet Peña volgend seizoen de strijd aangaan met Marc-André ter Stegen. De Braziliaan Neto zal daardoor vertrekken. Ook Spaanse media besteden veel aandacht aan Peña. 'Hij straalde in Camp Nou. Iñaki leverde donderdag het bewijs dat Barcelona ook geweldige keepers kan opleiden. Hij heeft zijn kandidatuur gesteld', concludeert Mundo Deportivo.