Clement op de rand van Europese uitschakeling, Barça niet voorbij Galatasaray

10-03-2022 23:00
4

Het AS Monaco van Philippe Clement ging donderdag met 2-0 onderuit in de Europa League tegen Braga. Barcelona kon thuis dan weer niet winnen van Galatasaray.

Braga - AS Monaco 2-0
Afgelopen weekend boekte Clement met Monaco nog een zege tegen Marseille (0-1). Donderdag volgde de bevestiging in Europa niet. Na drie minuten moesten de bezoekers al achtervolgen. Ruiz opende de score. Voor de rust prikte Ben Yedder tegen, maar de VAR greep in. Vlak voor het einde van de tweede helft zette Oliveira uiteindelijk de eindstand op het bord.

FC Barcelona - Galatasaray 0-0
Barcelona had de gehele wedstrijd het overwicht, maar vergat dat om te zetten in doelpunten. De ploeg van Xavi had 68 procent van het balbezit, maar de échte kansen bleven lang uit. Vlak voor rust werd de ploeg gevaarlijker, maar Galatasaray-keeper Iñaki Peña hield zijn doel een aantal keer knap schoon.

In de tweede helft werd Barcelona gevaarlijker, maar een uitblinkende Peña bleek telkens een sta-in-de-weg. Galatasaray kon aanvallend geen vuist maken en kwam tot één schotje op doel. Dit was echter geen enkel probleem voor Marc-André ter Stegen. Genoeg om voor te spelen volgende week in Turkije.

Rangers FC - Rode Ster Belgrado 3-0
Rangers staat met één been in de kwartfinales van de Europa League na een klinkende 3-0 overwinning op Rode Ster. Op het eigen Ibrox werd het verschil al in het eerste kwartier gemaakt. Doelpunten van James Tavernier en Alfredo Morelos zorgden ervoor dat er na 15 minuten een 2-0 tussenstand op het scorebord stond. Na rust prikte Leon Balogun er nog een doelpunt in, waarmee de return in Servië een formaliteit lijkt.