'Voormalige Ajax-ster Promes nu ook verdacht van drugshandel'

'Voormalige Ajax-ster Promes nu ook verdacht van drugshandel'

10-03-2022 16:30
0

Quincy Promes wordt verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie, meldt De Telegraaf donderdag. Dat is ook de reden dat de ex-speler van Ajax werd afgeluisterd, nadat hij zijn neef vermoedelijk in zijn been stak.

Familieleden van Promes zitten vast voor drugshandel en witwassen in dezelfde zaak als waar Promes verdachte in is. Volgens De Telegraaf heeft Promes samen met familie geld geïnvesteerd in 4000 kilo cocaïne. Het gaat hier naar verluidt om de partij die in april 2020 door de Belgische politie werd onderschept in Antwerpen. De cocaïne had een groothandelswaarde van 120 miljoen euro, de straatwaarde lag een stuk hoger.

De Telegraaf schrijft dat Promes op de lijst staat om aangehouden te worden, maar dat wordt bemoeilijkt omdat hij in Moskou zit. Rusland levert geen eigen onderdanen uit aan Nederland. Het OM wil niet inhoudelijk reageren op de nieuwe verdenking. Gerard Spong, de advocaat van Promes, 'weet van niets'.

Het OM gaat Promes vervolgen voor poging tot moord. Hij heeft zijn neef naar alle waarschijnlijkheid gestoken tijdens een familiefeest in zijn loods in Abcoude. Diezelfde nacht bekende hij dat tegenover familieleden. Wat Promes niet wist is dat de gesprekken getapt werden door de politie en nu blijkt waarom hij afgeluisterd werd.

Promes ligt op moment nog tot medio 2024 vast bij Spartak Moskou, dat hem in de winter van 2021 overnam van Ajax. Afgelopen weekend maakte de Oranje-international nog een goal namens zijn club tegen Dinamo Moskou. Spartak heeft nog niet gereageerd op de zaken rond Promes.

Het is niet mogelijk om onder dit bericht te reageren. We vragen om jullie begrip, team VP.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s