Gueye even naar de bank verwezen bij KV Oostende: Door conneries van vorig jaar

Gueye even naar de bank verwezen bij KV Oostende: "Door conneries van vorig jaar"

10-03-2022 21:40
1

Het is voorlopig nog niet het seizoen van Makthar Gueye gebleken. De aanvaller vindt de weg naar doel niet meer en verdween ook even naar de bank. Hij wijst daarvoor naar interim Markus Pflanz.

Na het vertrek van Alexander Blessin nam Pflanz het roer even over. Die verwees Gueye ook meteen naar de bank. Opvallend, al denk Gueye ook te weten hoe dat komt. Volgens hem heeft het te maken met een conflict met de Duitser. Afgelopen seizoen stonden beide heren nog neus aan neus.

"Het is in elk geval nooit expliciet gezegd geweest dat het incident was blijven hangen", geeft Gueye nu aan in Krant van West-Vlaanderen. "Als je het Markus zou vragen zou hij zeggen: neen, dat was de reden niet. Maar dat was het wel, ik denk dat iedereen dat weet. Voor mij speelde dat incident niet meer, maar hij had mij blijkbaar niet nodig. Terwijl de ploeg mij wel nodig had", klinkt het.

Volgens Gueye was dat plekje op de bank ook verre van verdiend. "Ik vind dat hij de hele ploeg strafte door mij niet meer op te stellen", zucht de Senegalees. "Misschien wilde hij mij kwaad krijgen. Maar ik ben rustig gebleven en ben hard blijven. C'est le football , zeker? Maar het was lastig, op de bank zitten, pour rien . Alleen maar door des conneries van vorig jaar", aldus de aanvaller.

Vanderhaeghe
Inmiddels is de aanvaller wel weer een basispion. Daarvoor mag hij Yves Vanderhaeghe bedanken, die hem meteen weer in de elf zette. Gueye blijkt ook een grote fan te zijn van de coach. "Ik hou van de mentaliteit van de coach: altijd rechtdoor", besluit Gueye, die nog steeds hoopt dat hij aan het einde van dit seizoen aan vijftien doelpunten zit.

De 24-jarige aanvaller kwam tot dusver 29 keer uit voor KV Oostende. Daarin was hij goed voor elf doelpunten. Bij KVO heeft hij nog een contract tot medio 2024.