KV Kortrijk ziet nog sterkhouder vertrekken, Sainsbury verlengt contract niet

KV Kortrijk ziet nog sterkhouder vertrekken, Sainsbury verlengt contract niet

10-03-2022 16:15
2

KV Kortrijk zal komende zomer naast Faïz Selemani nog een sleutelfiguur zien vertrekken. Ook Trent Sainsbury heeft bevestigd dat hij andere oorden opzoekt.

De dertigjarige verdediger komt sinds vorig seizoen uit voor KV Kortrijk en was dit seizoen één van de sterkhouders bij de Kerels. Hij heeft een aflopend contract bij de club en heeft ook besloten om dat niet te verlengen. "Ik verlaat KV Kortrijk na dit seizoen", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

"Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik ben niet meer van de jongste, dus moet ik proberen om nog alles uit mijn carrière te halen. Ik keer alleszins niet terug naar Australië, maar waar ik volgend seizoen speel, weet ik nog niet. Misschien kies ik deze keer wel voor een exotische bestemming", geeft Sainsbury aan.

De Australiër kwam in het verleden uit voor PEC Zwolle, JS Suning, Inter, Grashopper Club Zürich, PSV en Maccabi Haifa. Hij voerde wel gesprekken met KV Kortrijk om zijn contract te verlengen, maar heeft uiteindelijk besloten om toch te vertrekken. In totaal kwam hij tot dusver 46 keer uit voor de Kerels, waarin hij goed was voor vijf doelpunten.