Volgende 'Gouden Generatie' bij Rode Duivels? Er komt véél talent aan

Volgende 'Gouden Generatie' bij Rode Duivels? "Er komt véél talent aan"

10-03-2022 19:45
12

Door het aankomend einde van de 'Gouden Generatie' bij de Rode Duivels wordt er al hevig gespeculeerd over de toekomst van de nationale ploeg. Flink wat mensen vrezen voor een grote achteruitgang, maar Jérémy Doku denkt daar het zijne van.

Na het WK in Qatar dreigen heel wat internationals het voor bekeken te gaan houden en moet de volgende generatie dus opstaan. Volgens Doku is er ook flink wat talent in ons land dat binnenkort het mooie weer kan maken bij de nationale ploeg.

"Al dat gepraat over het ‘einde van deze generatie'", zucht Doku bij Eleven Sports. "Deze lichting heeft uiteraard veel topspelers en grote namen, maar het is niét zo dat we straks weer van nul moeten beginnen. Er komt écht veel talent aan. Geloof me, het komt goed", klinkt het.

"De ‘nieuwe’ generatie zal heel sterk zijn", gaat Doku verder. "De meeste talenten zijn gewoon nog niet bekend genoeg. De huidige, ‘gouden’ generatie is ooit ook in de anonimiteit begonnen. Geef ons wat tijd, we kunnen heel goed worden. Trofeeën zijn absoluut mogelijk. Met de huidige én de volgende generatie."

Doku moet één van de volgende uitblinkers gaan worden bij de volgende generatie, maar ook spelers zoals Charles De Ketelaere, Yari Verschaeren, Loïs Openda en Arthur Theate worden gezien als de toekomst van onze nationale ploeg.