Einde van voetbalsprookje Mertens: 'Rode Duivel moet Napoli verlaten'

Einde van voetbalsprookje Mertens: 'Rode Duivel moet Napoli verlaten'

10 March - 17:00
8

De kans wordt steeds groter dat Dries Mertens volgend seizoen niet in het shirt van Napoli te zien zal zijn. De Rode Duivel heeft een aflopend contract bij de Italiaanse club en wil graag blijven. Toch zal hij moeten vertrekken.

Zowel bij TuttoMercatoWeb als La Gazzetta dello Sport valt namelijk te lezen dat Napoli heeft besloten om het contract van clublegende Mertens niet te verlengen. De topschutter aller tijden van de club blijkt te duur te zijn voor Napoli. Bij een contractverlenging via een clausule zou hij jaarlijks zo'n vijf miljoen euro gaan verdienen, maar dat iets iets te gortig voor de Napolitanen.

Voor Mertens ook een klap. De aanvaller gaf eerder al aan dat hij maar al te graag bij Napoli wil blijven en niet denkt aan een vertrek. Toch dreigt hij toch op zoek te moeten gaan naar een nieuwe uitdaging voor zichzelf.

De 34-jarige Mertens werd in 2013 door Napoli overgenomen van PSV en speelde tot dusver 388 partijen voor de Italiaanse club. Daarin was hij goed voor 144 doelpunten en 89 assists. Dit seizoen heeft hij in 28 partijen negen doelpunten en één assist achter zijn naam staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie