KBVB grijpt in: 'VAR krijgt nog extra ingrijpende wijziging'

KBVB grijpt in: 'VAR krijgt nog extra ingrijpende wijziging'

10-03-2022 15:00
14

De Belgische scheidsrechters en de VAR lagen de laatste weken (en maanden) weer stevig onder vuur. Na enkele discutabele beslissingen stopt de kritiek niet. Het Referee Department zoekt nu naar een oplossing..

Zo lijken er enkele wijzigingen doorgevoerd te gaan worden. Eerder raakte al bekend dat er met Christophe Dierick een VAR-manager komt, maar daar stopt het niet. Volgens Het Nieuwsblad overweegt de voetbalbond ook om 'VAR-experten' in te schakelen.

Die zullen het plekje van de huidige scheidsrechters in Tubeke overnemen en voortaan verantwoordelijk zijn voor de VAR. Daardoor kunnen scheidsrechters zich volledig concentreren op het werk op het voetbalveld en moeten ze niet langer als VAR actief zijn.

Dat is ook nodig, want er blijkt een nijpend tekort te zijn aan scheidsrechters. Momenteel zijn er maar 26 scheidsrechters en 38 assistenten, terwijl er elke speeldag eigenlijk 35 scheidsrechters nodig zijn. "We zijn er ons van bewust dat het soms veel kan zijn voor onze scheidsrechters, twee keer per dag een wedstrijd doen. Maar door ons te beperkt aanbod kunnen we niet ander", vertelt scheidsrechtersbaas Stephanie Forde.