Depoitre (Gent) over Europese carrière: De eerste was een heel speciaal gevoel

Depoitre (Gent) over Europese carrière: "De eerste was een heel speciaal gevoel"

10-03-2022 08:15
5

Laurent Depoitre speelt aanstaande donderdag de 37e wedstrijd van zijn Europese carrière. Die carrière begon in september 2015 begon in de Champions League. Met Gent, al. Hij blikt met DH Sport terug op zijn eerste Europese herinneringen.

Toen Depoitre aan de aftrap stond in het 1-1 gelijkspel tegen Lyon, was het slechts twee jaar geleden dat hij in tweede klasse speelde. Hoe een carrière plots in een versnelling kan schieten. "Die eerste wedstrijd van onze Champions League-campagne blijft een mooie herinnering. Het was onvoorstelbaar voor mij om in de Champions League te zitten terwijl ik twee seizoenen eerder in tweede klasse zat met Oostende. Het was een heel speciaal gevoel."

Geen grote naam
Kampioen in 2015 was Gent in een groep gevallen met Valencia, Lyon en een destijds zeer ambitieus Zenit. "In het begin was er een beetje teleurstelling dat we geen grote naam hadden geloot. Toen, naarmate de tijd verstreek, beseften we dat deze groep binnen ons bereik lag." Na een zege in Lyon op speeldag vijf plaatste Gent zich door Zenit thuis te verslaan. 

Beste herinnering
"Die laatste groepswedstrijd tegen Zenit is nog steeds mijn beste herinnering: we kwalificeerden ons voor de laatste 16 en ik scoorde tegen Nicolas Lombaerts, die hier nu assistent is. We lachen er samen om, want hij moest me in die fase overeind houden. Het was mijn enige doel van de campagne, maar het kwam op het juiste moment.

Europese niveau
Bij de laatste 16 moesten de Buffalo's het opnemen tegen Wolfsburg. “Geen spanning, nee, niets... Nou ja, als we ons hadden gekwalificeerd, hadden we het een goede loting gevonden, maar om uitgeschakeld te worden door Wolfsburg was frustrerend.” Geen enkele Belgische club heeft dat stadium sindsdien bereikt. "Het is waar dat het niveau weer is gestegen in de Champions League... en zelfs in de Europa League. Maar is het onmogelijk voor een Belgische club om terug te keren naar de laatste 16 van de Champions League? Met een beetje geluk bij de loting, zoals wij, is het nog steeds mogelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie