Courtois: “Benzema is de beste nummer 9 ter wereld, Lewa scoorde 2 strafschoppen”

Courtois: “Benzema is de beste nummer 9 ter wereld, Lewa scoorde 2 strafschoppen”

09-03-2022 23:30
3

Real Madrid blijft dit seizoen in de running om de Champions League te winnen. Daarvoor moet het één man bedanken, Karim Benzema. De Fransman kende woensdag geen genade met PSG. Na de match was Thibaut Courtois dan ook vol lof voor Benzema.

PSG had de heenmatch in de Champions League met 1-0 gewonnen dankzij een doelpunt van Kylian Mbappé. Woensdag in de terugmatch leek Mbappé wederom de Man van de Match te worden. Voor de rust bracht hij PSG op voorsprong. Later omspeelde Mbappé fraai Courtois en deed de net opnieuw trillen. Het doelpunt werd evenwel afgekeurd voor buitenspel. Daarna ging Gianluigi Donnarumma in de fout en begon de grote Karim Benzema-show. De Fransman legde er drie in mandje en hielp zo Real Madrid aan 3-1 zege plus een plaats in de volgende ronde van de Champions League.

Na afloop stond Courtois de pers te woord. Natuurlijk ging het over de knalprestatie van Benzema. "Hij is gewoon een van de beste spelers ter wereld", liet Courtois noteren bij RMC. Volgens de Rode Duivel is het duidelijk. "Benzema is momenteel de beste nummer 9 ter wereld. Ja, Robert Lewandowski maakte er woensdag ook drie (in de 7-1 zege tegen Leipzig, nvdr), maar Lewa trof twee keer raak vanaf elf meter. Benzema liet vandaag zien dat hij bij de verkiezing van de Ballon d'Or hoger moet staan", merkte Courtois op.