Real Madrid heeft eigen remontada tegen PSG beet met dank aan Benzema

Real Madrid heeft eigen remontada tegen PSG beet met dank aan Benzema

09-03-2022 22:55
14

Real Madrid heeft zich in een ongekend spektakelstuk geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Paris Saint-Germain zat op rozen, maar dat was buiten Karim Benzema gerekend. De Franse spits maakte een hattrick: 3-1.

De return in Bernabéu stelde geen moment teleur. Real Madrid zocht meteen de aanval en was direct een stuk dreigender dan in Parijs, maar gaf daardoor ook veel ruimte weg aan de andere kant. PSG doorstond de eerste storm en nam daarna het initiatief. Thibaut Courtois moest ingrijpen op pogingen van Mbappé en Neymar, maar ook collega Gianluigi Donnarumma moest alert zijn: de Italiaan keerde op knappe wijze een afstandsschot van Karim Benzema.

Kylian Mbappé dacht na ruim een halfuur de ban te breken, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Vijf minuten later had hij echter meer geluk. De Franse aanvaller werd diep gestuurd en verschalkte Courtois in de korte hoek. Real moest daardoor minimaal twee keer scoren en bovendien begon PSG steeds makkelijker te

In de tweede helft moest Real Madrid wel komen. De Koninklijke mocht de bal hebben, maar gaf soms wel erg veel ruimte weg. Aangemoedigd door de hartstochtelijke Spaanse fans gaf de thuisploeg echter niet op. Een halfuur voor tijd was met wat hulp van Donnarumma ook écht weer een wedstrijd. De doelman treuzelde te lang en verspeelde de bal aan Benzema, die het vervolgens zelf afmaakte.

Plots was het geloof bij Real Madrid helemaal terug. PSG probeerde te temporiseren, maar gaf het helemaal uit handen. Een kwartier voor tijd sloeg Benzema nogmaals toe, na geweldig voorbereidend werk van Luka Modric. Met die stand zouden de teams gaan verlengen, maar amper een paar minuten later was het weer raak voor de aanvalsleider van Real, die daarmee een hattrick maakte.

PSG kwam die klap niet meer te boven in het spektakelstuk. Daardoor plaatst Real Madrid zich voor de kwartfinale van het miljardenbal.