Lynen (Union) over blessure: Er is veel veranderd in de laatste paar maanden

Lynen (Union) over blessure: "Er is veel veranderd in de laatste paar maanden"

09-03-2022 21:30

De fans van Union Saint-Gilloise zijn Senne Lynen niet vergeten. De 23-jarige blesseerde zich ernstig aan de knie in de wedstrijd tegen Cercle Brugge begin oktober. In een gesprek met La Dernière Heure laat hij weten dat hij op veel steun kan rekenen van de Union-fans. “Ik krijg veel berichten van fans op sociale netwerken," zei de Belg. 

Wanneer Lynen naar het stadion afzakt om zijn ploeg te steunen, komen veel fans hem even een hart onder de riem steken. “Ze zeggen me dat ze achter me staan, dat ze me zien als een goede kerel en een echte Unionist. Dat verwarmt mijn hart,"  vertelt Lynen.

"Positieve resultaten"
Lynen is al meer dan vier en een halve maand bezig met zijn revalidatie. Er is al goede vooruitgang geboekt. “Er is veel veranderd in de laatste paar maanden," merkt Lynen op. “Er is veel werk verricht en we zien positieve resultaten. Ik heb geen pijn meer, ik heb het hardlopen hervat zonder pijn en ik kan nu mijn werkbelasting verhogen. Ik weet niet of ik voorloop op het basisplan, maar ik ben op de goede weg, en dat is het belangrijkste."

Voetballer in de gym
Hoewel de speler mentaal sterk is, zijn er een aantal dingen die dagelijks op hem wegen. Zoals het zoeken naar de 100 procent in elke sessie. "Je moet elke keer het maximum zoeken en het is mentaal moeilijk. Op maandag til je bijvoorbeeld 80 kilo en je zegt tegen jezelf dat dat niet slecht is. Maar de volgende dag krijg je te horen dat je 10 kilo meer moet tillen…” Het feit dat je altijd binnen traint is ook moeilijk, want een voetballer hoort nu eenmaal op het veld. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie