Oorzaak van alle leed lijkt gevonden bij Vanheusden: Moeilijk te traceren

Oorzaak van alle leed lijkt gevonden bij Vanheusden: "Moeilijk te traceren"

09-03-2022 14:47
7

Pech en Zinho Vanheusden, ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net wanneer onze landgenoot zijn draai gevonden had in de Serie A, strooide alweer een blessure roet in het eten. Amper 22 is hij, maar de waslijst aan lichamelijke opdoffers is inmiddels behoorlijk lang. Gelukkig klinkt er nu goed nieuws: de oorzaak van al die zorgen lijkt gevonden te zijn.

Na een zoveelste onderzoek is een waarschijnlijke verklaring voor al dat leed opgedoken. Boven zijn kniegewricht zat blijkbaar een stukje weefsel los, waardoor andere spieren en gewrichten geregeld overbelast geraakten, met zwaardere blessures tot gevolg. Nu de oorzaak gevonden zou moeten zijn, gloort er weer licht aan de horizon. "Het was moeilijk te traceren. Alle hinder kwam dus daarvan. Eindelijk lijkt alles opgelost", klinkt de entourage van Vanheusden opgelucht bij Het Laatste Nieuws.

Na onder meer twee zware kruisbandblessures waren de voorbije jaren al heel wat vraagtekens opgedoken rond de fysieke paraatheid van Vanheusden. In zijn eerste seizoen in de Serie A zijn die niet verdwenen, integendeel. Ook bij Genoa viel hij er geregeld enkele weken van tussen. "Na de interlandperiode zullen we zien hoe ver hij staat. Iedereen is vooral gelukkig dat het geen knie- of kruisbandproblemen zijn."

Die interlandperiode zorgt wel nog voor ontgoocheling bij Vanheusden. Aangezien Roberto Martinez enkel spelers selecteert die minder dan 50 caps op de teller hebben staan, had de verdediger eind maart zijn stempel kunnen drukken voor de verdere toekomst. Helaas, zijn huidige blessure houdt hem te lang aan de kant. Ondanks de opluchting van de gevonden oorzaak blijft zijn omgeving dan ook nuchter. "Natuurlijk heeft hij dit seizoen alweer een half jaar verloren", klinkt het besluit eerder droevig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie