77-jarige vader van ex-profvoetballer wil meehelpen in Oekraïne: Ik sta paraat

77-jarige vader van ex-profvoetballer wil meehelpen in Oekraïne: "Ik sta paraat"

09-03-2022 13:15
2

In heel wat landen zijn er mensen die willen meehelpen in Oekraïne. Ook in ons land zijn er flink wat vrijwilligers. Daar is Jimmy Sierens er één van. De 77-jarige ex-para en vader van voormalige voetballer Jurgen Sierens heeft zich ook als vrijwilliger aangemeld.

Sierens was in 1964 als para actief in Oost-Congo en koos nadien voor een carrière bij de politie. Nu hoopt Sierens een handje te kunnen bijdragen in Oekraïne. Hij ging zich ook al aanmelden bij de Oekraïense ambassade. “Als Oekraïne me hebben wil, sta ik paraat”, zegt Jimmy bij Het Laatste Nieuws.

De inmiddels 77-jarige man voelde zich meteen geroepen om mee te helpen in Oekraïne. De man gelooft ook niet te oud te zijn. "Ik heb geschreven dat ik ondanks mijn leeftijd nog in goede gezondheid ben. Ik ga wekelijks zwemmen en ben nog actief als scheidsrechter. Dat ik ondertussen twee knie- en een heupprothese heb, heb ik verzwegen", aldus Sierens.

Sierens is de vader van Jurgen Sierens, die in het verleden nog profvoetballer was. De voormalige doelman kwam uit voor KSC Lokeren, KV Oostende, KSV Roeselare en FC Brussels.