Bruggeling De Cuyper moet in volle titelstrijd van Westerlo één match brommen

Bruggeling De Cuyper moet in volle titelstrijd van Westerlo één match brommen

8 maart - 19:45
3

KVC Westerlo lijkt nog steeds op de titel (en bijbehorende promotie) af te stevenen in Eerste Klasse B. De koploper staat acht punten voor RWDM, met bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo zal Maxim De Cuyper er op de volgende speeldag niet bij zijn.

Onze jonge landgenoot, die op huurbasis van Club Brugge is overgekomen, werd vorig weekend uitgesloten na een onbesuisde tackle langs achteren tegen SK Deinze. In eerste instantie had het Bondsparket drie speeldagen schorsing geëist, waarvan één voorwaardelijk. Uiteindelijk heeft het Disciplinair Comité daar iets van af gedaan: één effectief, één voorwaardelijk.

Westerlo kan nog in beroep gaan tegen dat oordeel, maar dat kan ook nefast uitpakken en de straf verzwaren. Het ziet er daarom naar uit dat het de uitspraak over De Cuyper zal aanvaarden. Komend weekend staat er een op papier 'eenvoudig' duel op het programma. Dan gaat Westerlo namelijk op bezoek bij Excelsior Virton, dat afgetekend laatste staat in 1B.

De Cuyper was de voorbije weken wel van goudwaarde voor Westerlo, met tot twee keer toe een winnende treffer. In totaal staat zijn teller op 20 competitiewedstrijden en vier doelpunten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie