Statement in Serie A: Malinovskyi (ex-Genk) krijgt trofee voor 'Speler v/d Maand'

Statement in Serie A: Malinovskyi (ex-Genk) krijgt trofee voor 'Speler v/d Maand'

8 March - 19:32
0

Ook de Serie A gooit symbolische acties in de strijd om Oekraïne een hart onder de riem te steken. Zo reikte het zowel de trofee voor 'Speler van de Maand' als die voor 'Doelpunt van de Maand' uit aan ... oude bekende Ruslan Malinovskyi.

De voormalige middenvelder van KRC Genk is dus dubbel in de prijzen gevallen. Hoewel Malinovskyi wel degelijk enkele knappe prestaties heeft afgeleverd, lijkt zijn uitverkiezing toch vooral een politiek statement van de Serie A. Tegen Juventus was zijn heerlijke linker wel verantwoordelijk voor de 1-1-uitslag. Dat d

oelpunt is dan ook verkozen tot mooiste van de maand februari.

Bovendien stak Malinovskyi ook in Europa zijn hoofd boven het maïsveld uit. Straffer nog, in de 0-3-zege bij Olympiakos in de Europa League was de Oekraïner de grote man met twee doelpunten. Aangezien Europese prestaties in principe echter geen waarde hebben in de individuele prijzen binnen de Serie A, zou dat eigenlijk niet mogen meespelen. 

De voorbije weken kwamen er wel meer hoopvolle reacties uit de voetbalwereld richting Oekraïense spelers. Zo kreeg Roman Yaremchuk bij Benfica de aanvoerdersband van Jan Vertonghen (en een daverende applaus) aangereikt, oogstte Roman Bezus (KAA Gent) zelfs gejuich bij de supporters van SV Zulte Waregem na zijn laattijdige winnende treffer en duiken er overal blauw-gele vlaggen op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie