De Laet blijft gemoederen beroeren: Dit klopt niet, er is daar een bom ontploft

De Laet blijft gemoederen beroeren: "Dit klopt niet, er is daar een bom ontploft"

08-03-2022 19:14
5

Royal Antwerp FC klopte aartsrivaal K. Beerschot V.A. met 2-1, maar zelden werd een derbyzege op minder gejuich onthaald. Het geleverde spel was behoorlijk belabberd, Paul Gheysens clashte openlijk met trainer Brian Priske én dan is er nog de hetze rond Ritchie De Laet. Ook in Extra Time was dat een gespreksonderwerp.

Nog voor de rust haalde Priske de ervaren De Laet naar de kant, uitgerekend een Antwerpenaar in de stadsderby. De dagen voordien had de verdediger nog een race tegen de klok afgewerkt om op tijd fit te geraken voor de confrontatie met Beerschot. Dat lukte ook, maar blijkbaar oordeelde Priske tijdens de wedstrijd dat zijn linksback toch nog niet helemaal in topvorm verkeerde. Dat stuitte De Laet zichtbaar tegen de borst: het ouderdomsdeken dook meteen de catacomben in en stapte zelfs tijdens de rust al in zijn wagen.

Analist Arnar Vidarsson moet toegeven dat hij de aanpak van Priske niet volledig begrijpt. "Als Ritchie gezegd heeft dat het gaat, dan moet hij hem laten staan, vind ik", kiest hij de kant van De Laet. Bovendien werkte Priske zijn elftal ook in nesten, door meerdere keren te schuiven in zijn achterhoede. Aurelio Buta viel in als vervanger van De Laet, maar wisselde bij de pauze van flank met Jelle Bataille.

Maandag kwam Antwerp zelf met een update naar buiten. De Laet krijgt voor onbepaalde tijd rust om zijn lichaam te laten herstellen, klinkt het in een persbericht. "Die mededeling op sociale media ... Ik heb dat nog nooit gezien", valt Vidarsson uit de lucht. "'Hij moet rusten' ... Dit klopt niet. Dit klopt gewoon niet. Dat wordt toch nooit gedaan. Dit is crisis, er is daar een bom ontploft. Maar dan is het soms gewoon beter om te zwijgen", besluit de analist stellig.