Rechtszaak tegen Promes uitgesteld, slachtoffer vindt aanklacht te licht

Rechtszaak tegen Promes uitgesteld, slachtoffer vindt aanklacht te licht

08-03-2022 18:18
0

De rechtszaak tegen de Nederlander Quincy Promes is uitgesteld. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laten weten aan NU.nl. De voetballer, inmiddels actief bij Spartak Moskou, zou worden vervolgd voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Het slachtoffer wil dat Promes vervolgd gaat worden voor poging tot moord.

Het slachtoffer vindt die aanklacht echter te licht. Daarom is er een artikel 12-procedure gestart, zo laat de woordvoerder van het OM weten in gesprek met NU.nl. De zaak zou eigenlijk op 31 maart behandeld worden, maar dat wordt waarschijnlijk verschoven naar een latere datum. Bij een artikel 12-procedure wordt er bij het gerechtshof nagegaan of Promes voor poging tot moord vervolgd zou moeten worden.

Wanneer het gerechtshof met een uitspraak gaat komen, is niet bekend. Pas daarna wordt er een nieuwe datum voor de rechtszaak ingepland. Promes werd ruim een jaar geleden opgepakt. Hij werd ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekpartij. Daarvoor zat hij in december 2020 twee dagen vast.

De Spartak Moskou-aanvaller, die destijds nog actief was voor Ajax, zou zijn neef bij een uit de hand gelopen familiefeest in Abcoude met een mes in zijn knie gestoken hebben. Dit zorgde voor zwaar letsel bij het slachtoffer.

Promes speelde ondanks de verdenkingen wel mee op het EK van afgelopen zomer. De opvolger van Frank de Boer, Louis van Gaal, heeft besloten Promes vanwege de aanstaande rechtszaak niet meer in de selectie van Oranje op te nemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie