Geen België voor Bongonda (Genk), aanvaller zet laatste stap voor Congo

Geen België voor Bongonda (Genk), aanvaller zet laatste stap voor Congo

08-03-2022 17:44
3

Er staat nog maar weinig in de weg voor Theo Bongonda om volwaardig Congolees international te worden. De flankaanvaller van KRC Genk heeft dinsdag één van de laatste stappen gezet om die zet helemaal officieel te maken.

Bongonda werkte al een oefenwedstrijd af met de nationale ploeg van Congo, maar was nog niet definitief een international voor het Afrikaanse land. Daar kan binnenkort verandering in komen. De speler van KRC Genk sprak dinsdag met de Minister van Sport in Congo om de laatste papieren in orde te krijgen.

Dat kondigde het Ministerie van Sport zelf aan op de officiële kanalen. Bongonda gaf naar verluidt tegenover de Minister ook aan dat hij helemaal voor Congo heeft gekozen en binnenkort een volwaardig international zal worden.

Eind maart kan Bongonda dat ook geofficialiseerd worden. Congo neemt het in een WK-kwalificatiewedstrijd op tegen Marokko, hoogstwaarschijnlijk ook met Bongonda in de ploeg. Als hij in actie komt, zal hij ook officieel een Congolees international zijn en niet langer een potentiële Rode Duivel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie