Boskamp vol lof over vertrekkend Anderlecht-talent Bounida: 'Hij kan alles'

Boskamp vol lof over vertrekkend Anderlecht-talent Bounida: 'Hij kan alles'

08-03-2022 16:00 Laatste update: 16:04
6

Ajax haalt een uitzonderlijk talent in huis met Rayane Bounida. Johan Boskamp is zeer enthousiast over de pas zestienjarige aanvallende middenvelder, die in de zomer overkomt van RSC Anderlecht.

Bounida tekent in Amsterdam een contract tot medio 2025. "Hij is verschrikkelijk goed. In alles. Er zijn in België mensen die zeiken dat hij te klein is, maar hij compenseert dat ruimschoots met snelheid en vooral techniek. Die jongen kan op deze leeftijd al alles met een bal", laat Boskamp weten aan het Algemeen Dagblad

De Nederlandse analist woont vlakbij het trainingscomplex van Anderlecht en gaat regelmatig kijken. Hij zag ook Bounida al vaker aan het werk. "Hij is één van de grootste talenten van België. Ik heb op die leeftijd zelden zo'n goede speler gezien. Zijn positie? Hij komt overal op het veld. Als hij de bal maar krijgt. Een echte rasvoetballer, van wie ik verwacht dat hij op den duur op de nummer tien-positie uit zal komen."

Volgens Boskamp haalt Ajax een potentiële topspeler en goudmijn in huis. "Maar talent alleen is geen garantie voor succes", benadrukt de analist.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie