Bounida kiest voor Ajax: 'We zijn bij Barça geweest en Anderlecht wilde ver gaan'

Bounida kiest voor Ajax: 'We zijn bij Barça geweest en Anderlecht wilde ver gaan'

08-03-2022 07:00
9

De keuze van Rayane Bounida voor Ajax heeft niets met geld te maken. De zestienjarige aanvallende middenvelder kon bij Anderlecht hetzelfde salaris opstrijken, terwijl FC Barcelona, Manchester City en Paris Saint-Germain zelfs veel meer boden.

"Rayane wil de abrupt onderbroken droom van Appie voltooien", laat broer Marwane weten in De Telegraaf. Samen met Mo Nouri begeleidt hij het Belgische toptalent. "De reden dat we voor Ajax hebben gekozen is onze sterke band met de Nouri's."

"Rayane speelt al vanaf heel jongs tegen Ajax, waardoor het een club is die hij goed kent", gaat Marwane verder. "Hoewel we bij FC Barcelona op bezoek zijn geweest en andere Europese topclubs (Manchester City en PSG, red.) veel meer boden, waren dat nooit serieuze opties. Rayane zag het niet zitten om zo ver van zijn familie te gaan wonen, een andere taal te moeten leren en nieuwe vrienden te moeten maken. Hij heeft het voor ons makkelijk gemaakt. Het was Anderlecht of Ajax, waarbij Anderlecht bereid was heel ver te gaan. Maar eerlijk gezegd stond zijn keuze al maanden vast."

Bounida sluit in Amsterdam aan bij Ajax O17. "We zijn niet gehaast om Rayane in de eerste ploeg te zien", stelt zijn broer. "Als hij daarin komt, moet hij daar blijven. Anderlecht beloofde mijn broertje dat hij snel speelminuten in de A-kern zou krijgen. Maar daar is hij op zestienjarige leeftijd nog niet klaar voor."

Zijn talent staat desondanks buiten kijf, weet Mo Nouri. "Appie herkende veel van zichzelf in de filmpjes van Rayane, die de hele wereld over gingen. Mijn broer genoot echt van die beelden en zei elke keer: wat is die jongen goed!"