'Anderlecht zoekt vervanger voor Hoedt tegen Antwerp, bijna zeker niet Delcroix'

'Anderlecht zoekt vervanger voor Hoedt tegen Antwerp, bijna zeker niet Delcroix'

07-03-2022 23:44
7

Komende zondag speelt RSC Anderlecht gastheer voor Royal Antwerp FC in wat een cruciaal duel lijkt te worden met het oog op de plaatsjes in de Champions Play-Off. Vincent Kompany zal deze week wel enkele keren het hoofd moeten breken. Centraal achterin moet hij namelijk op zoek naar een nieuw maatje voor Zeno Debast. Hannes Delcroix zal dat hoogstwaarschijnlijk niet zijn.

Normaal gezien is Wesley Hoedt uiteraard een vaste waarde in de as van de Anderlecht-verdediging. Straffer nog: tot op heden miste de Nederlander nog geen enkele competitieminuut. Die straffe statistiek zal zondag ten einde gekomen, aangezien Hoedt tegen KV Oostende (3-0) tegen zijn vijfde gele kaart aanliep. Daarom zal hij een wedstrijd op de strafbank moeten zitten.

Kompany moet dus op zoek naar een gepaste vervanger als linker centrumverdediger. Delcroix zou waarschijnlijk de ideale optie zijn, maar onze landgenoot sukkelt nog met een blessure die hem al even aan de kant houdt, weet Het Laatste Nieuws. Deze maandag moest hij normaal gezien ritme opdoen bij de beloften, maar uiteindelijk kwam dat er niet van. Deze woensdag volgt er nog een medische test, al lijkt het erop dat de confrontatie met Antwerp te vroeg komt. Lisandro Magallán is dan de volgende in lijn.