Letsch: 'Ik verwachtte dat hij met zijn broer mee zou gaan naar Club Brugge'

Letsch: 'Ik verwachtte dat hij met zijn broer mee zou gaan naar Club Brugge'

7 March - 19:15
0

Vitesse-trainer Thomas Letsch had aanvankelijk niet verwacht dat Dick Schreuder de nieuwe trainer van PEC Zwolle zou worden. Schreuder was bij Vitesse de rechterhand van Letsch, die dacht dat zijn assistent een andere keuze zou maken. 

Eind november besloot Schreuder in te gaan op het aanbod van PEC. Op het moment dat hij Letsch inlichtte, dacht de 53-jarige Duitser dat hij iets anders te horen zou krijgen. "Ik verwachtte dat hij zou zeggen dat hij met zijn broer Alfred mee zou gaan naar Club Brugge. Om daar wederom zijn rechterhand te worden, net als bij Hoffenheim", laat hij optekenen door De Stentor

Letsch erkent dat hij teleurgesteld was op het moment dat het besluit van Schreuder vaststond. Toch steekt de Duitser de loftrompet over zijn voormalig assistent. "Wat heel sterk aan hem is: hij heeft een duidelijke visie, weet precies hoe hij zijn ploeg wil laten spelen. Dat maakt hem een heel goede coach. Daarom kijk ik er echt niet van op dat PEC weer in leven is en Dick een van de best presterende trainers van dit jaar is."

Vitesse en PEC hebben al tweemaal tegen elkaar gespeeld, waardoor het niet meer tot een ontmoeting tussen Letsch en Schreuder komt. "PEC is er nog lang niet, maar dat lijkt me een kwestie van tijd. Als je ziet hoe PEC speelt, agressief en aanvallend, kan het niet anders dan dat Dick de club in de eredivisie houdt", besluit Letsch.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie