AC Milan slaat belangrijke slag tegen Napoli en is trotse koploper van Italië

06-03-2022 23:22

De titelstrijd blijft ongelofelijk spannend in de Serie A, na de topper tussen Napoli en AC Milan. De ploeg uit Noord-Italië won dankzij een goal van Olivier Giroud, waardoor Internazionale in de achtervolging moet.

Zondagavond stonden Napoli en Milan, voor de wedstrijd de nummer twee en drie van de Serie A, tegenover elkaar. De winnaar van de ontmoeting zou over Inter heengaan op de ranglijst. In het Stadio Diego Armando Maradona ging het gelijk op: Napoli speelde beter, maar Milan kreeg meer kansen.

Zo'n vijf minuten na rust viel de eerste en enige goal van de wedstrijd. Uit een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Davide Calabria, die niet aarzelde en uithaalde. Het schot zou naast gaan, maar Giroud was alert en zette zijn voet tegen de bal: 0-1. Napoli zocht daarna wel nog naar de gelijkmaker, maar vond die niet. Ook invaller Dries Mertens, die het slotkwartier mocht volmaken, slaagde daar niet in.

Door de overwinning is Milan nu de koploper van Italië. Aartsrivaal Inter zakt af naar de tweede plek, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Napoli is ondanks de nederlaag ook nog in de race voor de Scudetto: het gat met Milan is nu drie punten.