Kippenvelmoment in Gent: uitgerekend Bezus bezorgt Buffalo's zege in slotminuut

Kippenvelmoment in Gent: uitgerekend Bezus bezorgt Buffalo's zege in slotminuut

06-03-2022 22:51
12

De Ghelamco Arena heeft een avond beleefd waar het nog lang over zal spreken. Tegen SV Zulte Waregem leek er bijzonder duur puntenverlies aan te komen, tot uitgerekend Oekraïner Roman Bezus in de slotminuut de verlossende 2-1 binnenschoot. 

Met een karrenvracht aan vertrouwen na de 0-3-bekerzege bij Club Brugge vatte Gent de partij met laagvlieger Zulte Waregem aan, al viel er ook een manco te noteren. Smaakmaker Tarik Tissoudali was namelijk onbeschikbaar door een kwaaltje. Die afwezigheid liet zich niet meteen voelen. Ondanks een vroege kopkans voor de gevaarlijke Jelle Vossen nam de thuisploeg de wedstrijd resoluut in handen. Rond minuut tien leidde dat ook tot de openingstreffer. Zowel Yonas Malede als Andrew Hjulsager behielden knap het overzicht, waarna Laurent Depoitre door de benen van zijn tegenstander raak mikte.

De bestelde voorsprong kwam er zo al snel. Gent bleef de maat aangeven, maar had pech dat de oprukkende Hjulsager de paal op zijn weg vond. Even later zou een schuiver van zijn voet maar net naast de kooi van Sammy Bossut glijden. Nog voor de pauze kregen Malede en Depoitre goede mogelijkheden om de score uit te diepen, zonder succes. Zulte Waregem mocht tevreden zijn dat het zonder verdere averij de kleedkamer haalde.

Sprookje op het eind
Essevee wist dat het in deel twee beter voor de dag moest komen, maar Gent toonde meteen dat het geen trek had in dat scenario. Bossut moest al in de openingsminuut in actie komen om Depoitre af te stoppen. Nadien lieten De Buffalo’s de voet dan eindelijk toch eens van het gaspedaal. Dat zou hen zuur opbreken. Eerst vuurde Vossen al een waarschuwing af door de paal te treffen, maar de Gentse burger bleek er geen twee waard, zoals het spreekwoord voorschrijft. Even later was het wél raak voor de sluipschutter van Zulte Waregem, die de rebound op een kopbal van Zinho Gano tot gelijkmaker promoveerde: 1-1.

Gent had nog een twintigtal minuten om onnodig puntenverlies alsnog te vermijden. Het elftal van Hein Vanhaezebrouck trok dan ook alle registers open. Kans op kans viel plots uit de Oost-Vlaamse lucht, maar pech of een beresterke Bossut bleken de aanvallers te machtig. In het absolute slot viel de winnende treffer nog bijna aan de overkant, maar Jean-Luc Dompé trapte op Davy Roef en Abdoulaye Sissako stifte op de lat.

De supporters van Gent leken hun frustratie te moeten verbijten, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd voltrok zich een sprookje. Uitgerekend invaller Bezus, die deze week nog een emotioneel interview gaf over de oorlog in zijn thuisland, verloste De Buffalo's met de 2-1. De Ghelamco Arena schreeuwde haar held uit volle borst toe. Door de laattijdige zege blijft Gent in het spoor van Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht met het oog op de Champions Play-Off. Zulte Waregem blijft dan weer met een voorsprong van zes punten op RFC Seraing staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie