Vier op vier: Waasland-Beveren wint alweer van Virton na ommekeer in tweede helft

06-03-2022 22:00
2

Waasland-Beveren heeft het weekend in stijl afgesloten. Tegen Excelsior Virton, de hekkensluiter in Eerste Klasse B, had het een sterke tweede helft nodig om met 3-1 te winnen, meteen goed voor een eerste zege onder trainer Jordi Condom. Daardoor blijft de fusieclub in de strijd om promotie.

Afgelopen week stormde het op de Freethiel. Het bestuur besliste om afscheid te nemen van trainer Marc Schneider, zodat sportief directeur Condom er een functie bij kreeg. Zijn eerste opdracht als hoofdcoach ging niet zo vlotjes van start. Hoewel Virton het kneusje is uit 1B, kwamen de bezoekers wel na twintig minuten op voorsprong. Oude bekende Hervé Kagé liet nog eens van zich horen.

Na de pauze stelde Waasland-Beveren dan toch orde op zaken. Nog voor minuut 60 hadden David Maderner en Kevin Hoggas de situatie helemaal omgekeerd: 2-1. Een kwartiertje later gooide opnieuw Maderner de deur helemaal dicht voor de bezoekers uit Virton. Zo komt Waasland-Beveren op 36 punten in de stand; dat zijn er vijf minder dan het nummer twee, RWDM. Wie als tweede eindigt, neemt het in een dubbel rechtstreeks duel op tegen het nummer zeventien uit de Jupiler Pro League voor een plekje op het hoogste niveau.

De cijfers van Virton ogen dan weer dramatisch. Voor de vierde keer op vier verloor het van Waasland-Beveren, maar dat kan je geen verrassing meer noemen. Dit seizoen konden de Ardennezen nog maar drie keer zegevieren ... Voor de laatste keer gebeurde dat op 5 november, met 1-3 bij Lommel SK. In 2022 kon Virton in zeven wedstrijden nog geen enkel punt sprokkelen.