PSG gaat onderuit in sensationele topper tegen OGC Nice

PSG gaat onderuit in sensationele topper tegen OGC Nice

05-03-2022 23:10
2

OGC Nice heeft de topper in Frankrijk tegen Paris Saint-Germain verrassend met 1-0 gewonnen. Calvin Stengs gaf de assist op de winnende goal.

De Franse competitie is naar alle waarschijnlijkheid al beslist, want PSG begon met een voorsprong van zestien punten op Nice aan de topper aan de Franse Riviéra. Toch was er voor Les Aiglons nog genoeg reden om er een spannende wedstrijd van te maken.

Een wedstrijd tegen Paris is voor iedere Franse club een prestigestrijd en om de tweede plaats op de ranglijst van de Ligue 1 te verdedigen moest er een resultaat gepakt worden tegen Kylian Mbappé en de zijnen. Dat lukte Nice en dat was nog verdiend ook, want het balbezit en de meeste schoten waren voor de thuisploeg. Het was dus niet meer dan terecht dat Andy Delort in minuut 88 de winnende treffer maakte namens Nice. Die klap kwam PSG niet meer te boven.

Zoals gezegd zal de Ligue 1 er niet meer spannender van worden, aangezien de marge tussen de koploper en de eerste achtervolger nu naar dertien punten is geslonken. Voor Nice is de zege wel zeer belangrijk, aangezien zij hun tweede plaats met succes verdedigen en dus serieus mogen gaan dromen van deelname aan de Champions League.