Bayern houdt Bundesliga nog een beetje spannend na nieuw puntenverlies

05-03-2022 17:26

Bayern München is opnieuw tegen puntenverlies in de Bundesliga aangelopen. Bayer Leverkusen slaagde erin om een puntje mee te nemen uit de Allianz Arena: 1-1.

Bayern MünchenBayer Leverkusen 1-1
De middag begon nog zo mooi voor Der Rekordmeister, toen uitgerekend Niklas Süle de 1-0 tegen de touwen werkte. De centrale verdediger, die komende zomer transfervrij vertrekt en volgend seizoen voor aartsrivaal Borussia Dortmund uit zal komen, stond op de goede plaats om een afgeslagen hoekschop binnen te volleren en zorgde daarmee al na achttien minuten voor de Bayern-voorsprong.

Leverkussen zorgde er vervolgens voor dat de schade beperkt bleef en konden voor rust zelfs nog langszij komen. Thomas Müller maakte een wel heel bijzonder eigen doelpunt en gaf Die Werkself daarmee de geest, want het had in de minuten daarna zomaar ook 1-2 kunnen worden.

Dat werd het niet en dus greep Bayern na de rust de gelegenheid aan om alsnog alles op alles voor de zege te zetten. Robert Lewandowski en zijn aanvallende kompanen kwamen echter niet meer tot scoren en dus is de titelstrijd in de Bundesliga nog altijd niet echt beslist. Der Rekordmeister staat negen punten voor op Dortmund, maar die ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed. Leverkusen staat derde.