'Stop Putin'-spandoek geweigerd door Vitesse: 'Je merkt aan alles de spagaat'

'Stop Putin'-spandoek geweigerd door Vitesse: 'Je merkt aan alles de spagaat'

05-03-2022 13:55

De oorlog in Oekraïne is momenteel gespreksonderwerp nummer één. Een fan van Sparta Rotterdam had tegen PSV een spandoek gemaakt met daarop de slogan 'Stop Putin'. Dat spandoek wilde hij ook ophangen in het Gelredome. Maar Vitesse liet dat vrijdag niet toe.

Vitesse-Sparta stond vrijdagavond in het teken van vrede. De Arnhemmers bevinden zich in een pikante positie, aangezien de eigenaar Valeriy Oyf een Rus is. Diverse Oekraïne-vlaggen werden getoond, maar het 'Stop Putin'-spandoek werd geweigerd, weet NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. "Dan merk je ook wel de spagaat", zegt hij bij Studio Sport Eredivisie. "Sparta-supporter Sander Bus werd er vorige week (tegen PSV, red.) al op aangesproken. Toen hebben ze hem laten hangen."

"Maar hij zei: ik neem hem volgende week ook mee naar Vitesse", vervolgt Stekelenburg. "Toen is er contact geweest tussen Sparta en Vitesse en de uitkomst was dat hij niet welkom was met dat spandoek. Je voelt aan alles de kramp, de spagaat. Er was wel een spandoek met 'Free Ukraine', dus veel mag wel."

Hoewel het duel tussen Vitesse en Sparta dus in het teken van de vrede stond, kreeg het een vervelend staartje. De wedstrijd werd gestaakt, nadat Sparta-doelman Maduka Okoye belaagd werd door een Vitesse-aanhanger en diverse projectielen naar zich gegooid kreeg. Sparta is de club van onder meer Michaël Heylen en Arno Verschueren.