Inter beëindigt dramatische serie met 5-0, Spaanse titelrace mogelijk al beslist

Inter beëindigt dramatische serie met 5-0, Spaanse titelrace mogelijk al beslist

05-03-2022 08:30
1

Internazionale draaide allesbehalve soepel de laatste weken, maar trof vrijdag met Salernitana de ideale tegenstander. Verder lijkt ook de laatste achtervolger van Real Madrid af te haken en heeft het Olympique Lyon van Peter Bosz de weg omhoog gevonden.

Internazionale-Salernitana 5-0
Inter had liefst zes van zijn zeven vorige wedstrijden niet gewonnen, maar kon tegen de hekkensluiter weer vertrouwen tanken. Lautaro Martínez tilde de stand voor rust naar 2-0 en maakte in de tweede helft zijn derde, Edin Dzeko pikte nog twee treffers mee. 

Deportivo Alavés-Sevilla 0-0
De titelrace in Spanje zou dit weekend zomaar eens zijn Vorentscheidung kunnen beleven. Nummer twee Sevilla is de enige achtervolger van koploper Real Madrid, maar dreigt op acht punten van De Koninklijke te komen. De Andalusiërs hadden vrijdag op bezoek bij Deportivo Alavés een veldoverwicht, maar wisten de nummer achttien niet klein te krijgen: 0-0. Real Madrid ontvangt zaterdag nummer zes Real Sociedad.

Lorient-Olympique Lyon 1-4
Het wisselvallige Olympique Lyon van Rode Duivel Jason Denayer heeft de Ligue 1-top weer in het vizier, na een ruime uitzege op degradatiekandidaat Lorient. Romain Faivre en Moussa Dembélé zetten hun ploeg voor rust op het goede spoor. Na de aansluitingstreffer van Terem Moffi stelden Karl Toko Ekambi en opnieuw Faivre orde op zaken. Lyon staat voorlopig zesde, op vijf punten van nummer drie OGC Nice.