Strenge Schreuder: Je kan niet tegen Gent vier rode kaarten pakken in drie duels

Strenge Schreuder: "Je kan niet tegen Gent vier rode kaarten pakken in drie duels"

04-03-2022 15:00
5

Niet voor het eerst dit seizoen moet Club Brugge haar wonden likken. Na de vroegtijdige uitschakeling in Europa draaide ook de bekercampagne op een ontgoocheling uit, met een 0-3-nederlaag tegen KAA Gent die pijn heeft gedaan. Trainer Alfred Schreuder heeft zijn elftal donderdag enkele lessen moeten leren.

Zo kreeg Denis Odoi te horen dat zijn rode kaart onnodig was. "Eigenlijk moet je op dat moment gewoon stoppen, want dan krijg je de vrije trap mee", verwijst Schreuder op zijn perspraatje naar het veelbesproken duel met Tarik Tissoudali. Die hing aan het truitje van Odoi, waarna die laatste zich losrukte en met de arm wapperde in het gezicht van Tissoudali. "Je mag nooit zo reageren. Ik heb ze dat ook gezegd en we moeten er echt van leren."

Het is niet de eerste keer dat Club Brugge de controle even verliest, zeker niet in de altijd beladen ontmoetingen met de rivaliserende Buffalo's. "Je kan niet tegen Gent vier rode kaarten pakken in drie matchen", merkt Schreuder op. Ook onder Philippe Clement kreeg Blauw-Zwart al een stevige optater te verwerken vanuit Gentse hoek. Eind augustus werd het in de Ghelamco Arena 6-1.

Nu rest voor Club Brugge enkel nog de nationale competitie. Het doel is dan ook duidelijk: de kloof met Union Saint-Gilloise zo snel mogelijk dichten en uiteraard doorstomen naar de landstitel. "We waren natuurlijk met z’n allen heel teleurgesteld en die teleurstelling zit nog steeds in je achterhoofd, maar we moeten ons herpakken en klaar zijn voor de competitie", wijst Schreuder zijn spelers op hun plichten. Zaterdagavond krijgt Club in principe een uitgelezen kans om zich te herpakken. Dan wacht een verplaatsing naar RFC Seraing, de voorlaatste in de stand.